Dr. Oetker Kilimandžáro dort Limitovaná edice (410 g) /D_DO0113

Kód: 8595072630825
Neohodnoceno
127,90 Kč / ks 114,20 Kč bez DPH
AKTUÁLNĚ NEDOSTUPNÉ
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Množstevní sleva:

Cukrářské potřeby slevy

Detailní informace

Detailní popis produktu

Originální dort inspirovaný nejvyšší horou Afriky opět po 20 letech na trhu. Pro všechny milovníky ovocných dortů se na výtečném těstě tyčí kopule z mandarinkové šlehačkové náplně, která je pokrytá cukrovým sněhem. Vrchol dortu je ozdoben mandarinkami. Balení obsahuje směs na kakaové těsto, směs na mandarinkovou náplň a dekorační cukr na ozdobení. Balení obsahuje: 275 g směsi na korpus, 125 g směsi na náplň, 10 g dekoračního cukru K tomu přidáte: Na těsto - 125 g směklého másla, 3 vejce (velikost M). Na náplň - 600 ml vychlazené smetany ke šlehání, 2 plechovky kompotovaných mandarinek (hmotnost odkapaného ovoce 2 x 175 g), 75 ml mandarinkové šťávy z kompotu (7 polévkových lžic), 75 ml studené vody (7 polévkových lžic) Příprava těsta: Směs na těsto, máslo a vejce dáme do mísy. Šleháme elektrickým ručním šlehačem, nejprve na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni asi 3 minuty. Těsto vložíme do tukem vymazané dortové formy o průměru 26 cm, ohladíme a pečeme 35-40 minut (elektrická trouba 170°C, horkovzdušná trouba 150°C, plynová trouba střední stupeň). Po upečení necháme korpus ještě 10 minut ve formě. Poté oddělíme okraj formy a kropus překlopíme na kuchyňskou mřížku, uvolníme dno formy a korpus necháme vychladnout. Po vychladnutí korpus položíme na dortový podnos (již nepřevracíme!). Poté korpus podélně rozřízneme tak, aby dolní část korpusu byla 2/3 a horní část 1/3 původní výšky. Příprava náplně: Mandarinky necháme dobře okapat přes sítko do misky a šťávu z kompotu přitom zachytíme. Nejprve vyšleháme smetanu ke šlehání do tuha. Do větší mísy dáme směs na náplň, odměřené množství mandarinkové šťávy a odměřené množství studené vody. Vše mícháme ruční metličkou 1 minutu a poté ihned ve dvou fázích zlehka lžící přimícháme šlehačku a nakonec mandarinky (10 kusů necháme ke zdobení na pozdější použití). Náplň navršíme kopulovitě na spodní část korpusu tak, aby zůstal 1 cm od okraje volný. Horní část korpusu nakrájíme na 16 trojúhelníkových kousků. Zdobení dortu: Dortové kousky poskládáme na navršenou náplň špičkou nahoru (necháme voný střed kopule) a lehce přitlačíme. Necháme v ledničce alespoň 3 hodiny ztuhnout. Krátce před servírováním špičky pocukrujeme a zbylé mandarinky umístíme do středu dortu. Složení: cukr, pšeničná mouka, pšeničný škrob, jedlá želatina, dextróza, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgující složka (rýžový škrob, emulgátor (estery polyglycerolu s mastnými kyselinami, mono- a diglyceridy mastných kyselin, polyoxyethylensorbitanmonooleát)), kypřicí látky (dihydrogendifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný), glukózový sirup, modifikovaný bramborový škrob, regulátor kyselosti (kyselina citronová), přírodní aroma, zahušťovadlo (karboxymethylcelulóza), aroma. Může obsahovat stopy mléka a lupinové mouky. Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1164 kJ/279 kcal, tuky 18 g (z toho nasycené 12 g), sacharidy 25 g (z toho cukry 18 g), bílkoviny 3,6 g, sůl 0,36 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: