Ve dnech ÚT 30.4. až ČT 9.5. neodesíláme zásilky. Příjem objednávek aktuálně pozastaven. Děkujeme za pochopení.

Bella Čokoláda na vaření XXL 45 % 400 g Hořká čokoláda nejen na cukroví

Kód: 290585
1 hodnocení
102,40 Kč / ks 91,40 Kč bez DPH 256 Kč / 1 kg
NA OBJEDNÁNÍ, NAPIŠTE NÁM
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Množstevní sleva:

Cukrářské potřeby slevy

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda na vaření a pečení 400g. Obsah kakaa v čokoládě: nejméně 45%. UTZ-Certified 1 dílek = 25 g. U čokolády na vaření je důležité, aby se dobře rozpouštěla a v případě polevy zanechávala hladký povrch. K tomu je potřeba nejen vybrat kvalitní čokoládu, ale také použít správnou teplotu a postup při jejím rozpouštění. Tajemství krásně lesklého povrchu čokoládové polevy se jmenuje temperování. Čokoládu na vaření je nutné před samotným poléváním temperovat. Temperovaná čokoláda pak tuhne rychleji než čokoláda příliš horká. Důvodem je, že temperováním čokolády se stabilizuje obsažené kakaové máslo, které pak krystalizuje hezky rovnoměrně. Jak temperovat tuto rakouskou čokoládu: Čokoládu nejprve pomalu rozpusťte při teplotě 45 - 50°C za stálého míchání. Tím se rozpustí všechny složky tuku obsažené v kakaovém másle. Pak čokoládu ochlaďte na 28°C přidáním drobných kousků čokolády do již roztavené hmoty (tzv. očkováním) nebo ještě lépe mícháním ve vodní lázni. Tím se vytvoří pevná mikrokrystalická mřížka, která dá čokoládě právě její pevnost a lesk. Opětovným zahřátím na 30 - 32°C upevníte chlazením vytvořenou novou strukturu čokolády a můžeme ji rovnou použít na polevu.

Jedinečné chuti čokolády Bella se dosahuje použitím vybraných surovin a tradičních postupů. Kakaové boby se vybírají a praží v nejvyšší kvalitě, proto může výrobce ručit za výslednou chuť lahodné čokolády a prvotřídní kvalitu. U čokolády na vaření je důležité, aby se dobře rozpouštěla a v případě polevy zanechávala hladký povrch. K tomu je potřeba nejen vybrat kvalitní čokoládu, ale také použít správnou teplotu a postup při jejím rozpouštění. Tajemství krásně lesklého povrchu čokoládové polevy se jmenuje temperování. Čokoládu na vaření je nutné před samotným poléváním temperovat. Temperovaná čokoláda pak tuhne rychleji než čokoláda příliš horká. Důvodem je, že temperováním čokolády se stabilizuje obsažené kakaové máslo, které pak krystalizuje hezky rovnoměrně. Na správné temperování čokolády budete potřebovat trochu německého smyslu pro přesnost, trpělivost a také zručnost.

Složení: cukr, kakaová hmota, rostlinné tuky (kokosový, palmojádrový v různém poměru), kakaové máslo, mléčný tuk, laktóza, sušené odstředěné mléko, sušené plnotučné mléko, emulgátor: sójový lecitin, aroma, extrakt z ječného sladu. Obsah kakaové sušiny v čokoládě nejméně 45 %.

Alergeny: obsahuje mléko, obiloviny a sóju. Může obsahovat stopy lískových ořechů a dalších skořápkových plodů.

Výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 2589 kj / 624 kcal
Tuky 48 g
z toho nasycené mastné kyseliny 35 g
Sacharidy 42 g
z toho cukry 40 g
Bílkoviny 4 g
Sůl 0,04 g
 

Skladování: skladujte v suchu a chraňte před teplem.

Země původu: Rakousko


 
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: