Bella Čokoláda na vaření XXL 45 % 400 g Hořká čokoláda nejen na cukroví
Množstevní sleva:
Detailní popis produktu
Levná čokoláda na vaření a pečení 400g
Obsah kakaa v čokoládě: nejméně 45%. UTZ-Certified 1 dílek = 25 g. U čokolády na vaření je důležité, aby se dobře rozpouštěla a v případě polevy zanechávala hladký povrch. K tomu je potřeba nejen vybrat kvalitní čokoládu, ale také použít správnou teplotu a postup při jejím rozpouštění. Tajemství krásně lesklého povrchu čokoládové polevy se jmenuje temperování. Čokoládu na vaření je nutné před samotným poléváním temperovat. Temperovaná čokoláda pak tuhne rychleji než čokoláda příliš horká. Důvodem je, že temperováním čokolády se stabilizuje obsažené kakaové máslo, které pak krystalizuje hezky rovnoměrně. Jak temperovat tuto rakouskou čokoládu: Čokoládu nejprve pomalu rozpusťte při teplotě 45 - 50°C za stálého míchání. Tím se rozpustí všechny složky tuku obsažené v kakaovém másle. Pak čokoládu ochlaďte na 28°C přidáním drobných kousků čokolády do již roztavené hmoty (tzv. očkováním) nebo ještě lépe mícháním ve vodní lázni. Tím se vytvoří pevná mikrokrystalická mřížka, která dá čokoládě právě její pevnost a lesk. Opětovným zahřátím na 30 - 32°C upevníte chlazením vytvořenou novou strukturu čokolády a můžeme ji rovnou použít na polevu.
Jedinečné chuti čokolády Bella se dosahuje použitím vybraných surovin a tradičních postupů
Kakaové boby se vybírají a praží v nejvyšší kvalitě, proto může výrobce ručit za výslednou chuť lahodné čokolády a prvotřídní kvalitu. U čokolády na vaření je důležité, aby se dobře rozpouštěla a v případě polevy zanechávala hladký povrch. K tomu je potřeba nejen vybrat kvalitní čokoládu, ale také použít správnou teplotu a postup při jejím rozpouštění. Tajemství krásně lesklého povrchu čokoládové polevy se jmenuje temperování. Čokoládu na vaření je nutné před samotným poléváním temperovat. Temperovaná čokoláda pak tuhne rychleji než čokoláda příliš horká. Důvodem je, že temperováním čokolády se stabilizuje obsažené kakaové máslo, které pak krystalizuje hezky rovnoměrně. Na správné temperování čokolády budete potřebovat trochu německého smyslu pro přesnost, trpělivost a také zručnost.
Složení:
cukr, kakaová hmota, rostlinné tuky (kokosový, palmojádrový v různém poměru), kakaové máslo, mléčný tuk, laktóza, sušené odstředěné mléko, sušené plnotučné mléko, emulgátor: sójový lecitin, aroma, extrakt z ječného sladu. Obsah kakaové sušiny v čokoládě nejméně 45 %.
Alergeny: obsahuje mléko, obiloviny a sóju. Může obsahovat stopy lískových ořechů a dalších skořápkových plodů.
Výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota | 2589 kj / 624 kcal |
Tuky | 48 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 35 g |
Sacharidy | 42 g |
z toho cukry | 40 g |
Bílkoviny | 4 g |
Sůl | 0,04 g |
Skladování: skladujte v suchu a chraňte před teplem.
Země původu:
Rakousko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.