Nejprodávanější
Značky
Marcipán je cukrářská hmota, jejímž základem jsou oloupané a rozdrcené sladké mandle a cukr, které se prohnětou do požadované konzistence, případně se zahřívají a odpařují do požadované vlhkosti.
Moderní marcipán lze doporučit jak na modelování tak na potahování dortů a zákusků. Lze barvit gelovou barvou, doporučujeme barvy Wilton.
TIP! Aby se s marcipánem dobře pracovalo, důkladně několik minut ručně hnětejte, dokud nebude hmota vláčná a elastická. Při rozvalování podsypáváme nejlépe podsypovým cukrem, který také naleznete v naší nabídce. Pro potahování dortu doporučujeme hmotu rozválet na 4-5 mm silný plát.
Dělení marcipánu:
50% cukru - 50% mandle = 1:1
67% cukru - 33% mandle = 1:2
75% cukru - 25% mandle = 1:3
80% cukru - 20% mandle = 1:4