cesko-vlajka slovensko-vlajka
HODNOCENÍ OBCHODU ⭐⭐⭐⭐⭐ | AKTUÁLNÍ DÉLKA PŘEPRAVY: PPL 1 DEN ✅| DPD 1 DEN ✅| POŠTA 2 DNY ✅| ZÁSILKOVNA 1 DEN ✅| ULOŽENKA 2 DNY ✅

Forma na pracny - madlenky

 
Efekt lupa
 
  • 1 z 6
Dostupnost IHNED SKLADEM: (> 15 ks)
210 Kč    
Kód produktu APO-820502
Značka Ibili
Kategorie Dortové formy a plechy
 

Výrobním materiálem formy o rozměrech 21x26x1cm je speciální ocel s nepřilnavým povrchem.Pracny jsou o velikosti 7x4x1cm. Vhodné do myčky na nádobí.

Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:

Tato forma má rozměry 26 x 21 cm a upeče se v ní najednou 12 ks madlenek. Forma je opatřena kvalitním nepřilnavým povrchem a používá se opravdu velice dobře. Před nalitím těsta se povrch prohlubní lehce vymaže změklým máslem a vysype polohrubou nebo hrubou moukou. Madlenky se pečou krátce ve vyhřáté troubě. Pokud se nespotřebuje všechno těsto najednou, tak se dá do formy upéct napodruhé. Jen je třeba formu znovu vymazat máslem a vysypat moukou. Madlenky nemůžeme považovat za trvanlivé pečivo, konzumují se v den pečení, pak už ztrácejí na kvalitě. Formu můžu jen doporučit, používá se opravdu dobře a pracuje se s ní lépe, než madlenky péct v jednotlivých formičkách, většinou hliníkových. Upečené madlenky po otočení formy lehce vypadnou, po vychladnutí na mřížce je lehce pocukrujeme a buď ihned podáváme, nebo uložíme do dózy s dobře těsnícím víkem.

Madlenky jsou typickým francouzským sladkým pečivem. Tvarem připomínají mořskou lasturu – mušli. Na pečivo je potřebná vhodná forma, tvar je podobný našim pracnám, jen je protáhlejší. Je to pečivo vhodné ke kávě nebo čaji, je z lehkého piškotového těsta a má mít buclatý tvar. Do těsta se přidávají různé příchutě, jako vanilka, citron, kakao, čokoláda, ořechy, mandle, levandule apd.

Tato forma se taky dá využít při pečení trvanlivého cukroví, při použití např. lineckého těsta ji není třeba vymazávat.

Pokud se rozhodnete formu koupit, tak přeji hodně radosti z pečení a jen samé povedené a chutné madlenky. Recepty jsem čerpala z webu Miluji vaření. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: