Forma na savarin 24 x 8cm - Ibili
Kód: 8411922076806Související produkty
![Forma na pečení ježek 800ml 20cm - Stadter | Cukrářské potřeby](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.sladke-potreby.cz/user/shop/detail/173495_forma-na-peceni-jezek-800ml-20cm-stadter.jpg?6603fc39
)
![NW Forma na bábovku Bavaria 10 cup grafitová | Cukrářské potřeby](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.sladke-potreby.cz/user/shop/detail/288283_nw-forma-na-babovku-bavaria-10-cup-grafitova.png?6603fc39
)
![NW minibábovky 75 let propletená plát s 12 formičkami zlatá | Cukrářské potřeby](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.sladke-potreby.cz/user/shop/detail/288352_nw-minibabovky-75-let-propletena-plat-s-12-formickami-zlata.png?6603fc39
)
![Silikonová forma na pečení 3D Artic 1l - Silikomart | Cukrářské potřeby](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.sladke-potreby.cz/user/shop/detail/174734_silikonova-forma-na-peceni-3d-artic-1l-silikomart.jpg?6603fc39
)
![NW Mini bábovky Heritage plát se 6 formičkami 4 cup zlatá | Cukrářské potřeby](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.sladke-potreby.cz/user/shop/detail/288343_nw-mini-babovky-heritage-plat-se-6-formickami-4-cup-zlata.png?6603fc39
)
![NW Forma na bábovku Heritage 6 cup zlatá | Cukrářské potřeby](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.sladke-potreby.cz/user/shop/detail/288271_nw-forma-na-babovku-heritage-6-cup-zlata.jpg?6603fc39
)
![Wilton silikonová pečicí forma Vánoční stromečky, punčochy a perníčci (na 6 ks) /D_070896167019](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.sladke-potreby.cz/user/shop/detail/276975-1_wilton-silikonova-pecici-forma-vanocni-stromecky--puncochy-a-pernicci--na-6-ks-d_070896167019.jpg?6603fc39
)
![NW Forma na chlebíček Classic 6 cup zlatá | Cukrářské potřeby](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.sladke-potreby.cz/user/shop/detail/288334_nw-forma-na-chlebicek-classic-6-cup-zlata.png?6603fc39
)
![NW forma na bábovku Let it snow 10 cup | Cukrářské potřeby](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.sladke-potreby.cz/user/shop/detail/288355_nw-forma-na-babovku-let-it-snow-10-cup.png?6603fc39
)
Detailní popis produktu
Chcete, aby se vaše bábovka doopravdy povedla? Pak k pečení využijte speciální pečící formu s průměrem 24cm.
Praktické kuchyňské vybavení, které nachází díky speciální povrchové úpravě poměrně značné upotřebení.Nepřilnavý povrch se postará o snadné vyklopení. Formu na bábovku lze umístit i do myčky na nádobí.
Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:
Forma na Savarin je vyrobená z velmi kvalitního materiálu. Povrch je opatřený nepřilnavou úpravou a na bocích má forma dva praktické úchyty. Savarin je moučník převzatý z francouzské kuchyně, je z jemného kynutého těsta pečený ve věncové formě. Po upečení se ihned na povrchu napouští sladkým ochuceným sirupem a následně se povrch potře horkou meruňkovou marmeládou. Díky této úpravě zůstane moučník vláčný. Při podávání se do středové části vloží ovoce, šlehaná smetana nebo nějaký krém. V této formě se peče naprosto skvěle a to nejen z kynutého těsta, ale i z jiných druhů těst. Bábovky se dobře potírají polevami, které drží na povrchu. Formu lze samozřejmě využít i na pečení různých jiných pokrmů, např. na rýžový nákyp, zapékané těstoviny nebo brambory apd. Tuto konkrétní formu můžu pro její vlastnosti a její univerzální použití všem doporučit. M. F.
Recept na SAVARIN s meruňkovým dipem
- droždí 15 gramů
- mléko 80 mililitrů (vlažné)
- cukr moučka 2 lžíce
- cukr vanilkový 1 balení
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná polohrubá 280 gramů
- máslo 120 gramů
- vejce 3 kusy
- meruňky 50 gramů (sušené)
- voda 70 mililitrů
- cukr 70 gramů
- meruňkovice 2 lžíce
- džem meruňkový (na potření)
- likér mandlový 1 lžíce
- mandlové lupínky 1 hrst (na posypání)
- tuk (na vymazání)
Postup přípravy:
- V hrnku rozmíchejte droždí s vlažným mlékem, lžící cukru a lžící hladké mouky a nechte vzejít kvásek.
- Vejce našlehejte do pěny se lžící cukru, 1 vanilkovým cukrem a špetkou soli. Přisypte polohrubou mouku, přilijte rozpuštěné vlažné máslo, vzešlý kvásek a důkladně rozmíchejte na řidší hladké těsto.
- Těsto nechte 30 minut kynout, potom přidejte pokrájené sušené meruňky a dobře promíchejte. Formu na bábovku důkladně vytřete tukem, nalijte do ní těsto do jedné třetiny a nechte ještě 30 minut kynout.
- Formu vložte do předem vyhřáté trouby a upečte při 180°C. V kastrůlku svařte vodu s cukrem, přidejte meruňkovici a tekutinou potírejte upečený moučník, dokud se všechna nevsákne.
- Savarin potřete rozehřátým meruňkovým džemem smíchaným s likérem a posypte mandlovými lupínky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.