cesko-vlajka slovensko-vlajka

⭐ KAMENNÁ PRODEJNA I ESHOP PLNĚ V PROVOZU ⭐

AKTUÁLNÍ DÉLKA PŘEPRAVY OD OKAMŽIKU ODESLÁNÍ OBJEDNÁVKY: Česká POŠTA 1 DEN ✅| DPD 1 DEN ✅ | PPL 1 DEN ✅| ZÁSILKOVNA 1-4 DNY ❌

Forma na savarin 24 cm

 
Efekt lupa
 
  • 1 z 7
Dostupnost SKLADEM (14 ks)
269 Kč    
Kód produktu APO-821824
Značka Ibili
Kategorie Dortové formy a plechy
 

Chcete, aby se vaše bábovka doopravdy povedla? Pak k pečení využijte speciální pečící formu s průměrem 24cm.

Praktické kuchyňské vybavení, které nachází díky speciální povrchové úpravě poměrně značné upotřebení.Nepřilnavý povrch se postará o snadné vyklopení. Formu na bábovku lze umístit i do myčky na nádobí.

Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:

Forma na Savarin je vyrobená z velmi kvalitního materiálu. Povrch je opatřený nepřilnavou úpravou a na bocích má forma dva praktické úchyty. Savarin je moučník převzatý z francouzské kuchyně, je z jemného kynutého těsta pečený ve věncové formě. Po upečení se ihned na povrchu napouští sladkým ochuceným sirupem a následně se povrch potře horkou meruňkovou marmeládou. Díky této úpravě zůstane moučník vláčný. Při podávání se do středové části vloží ovoce, šlehaná smetana nebo nějaký krém. V této formě se peče naprosto skvěle a to nejen z kynutého těsta, ale i z jiných druhů těst. Bábovky se dobře potírají polevami, které drží na povrchu. Formu lze samozřejmě využít i na pečení různých jiných pokrmů, např. na rýžový nákyp, zapékané těstoviny nebo brambory apd. Tuto konkrétní formu můžu pro její vlastnosti a její univerzální použití všem doporučit. M. F.

 Recept na SAVARIN s meruňkovým dipem

  • droždí 15 gramů
  • mléko 80 mililitrů (vlažné)
  • cukr moučka 2 lžíce
  • cukr vanilkový 1 balení
  • sůl 1 špetka
  • mouka pšeničná polohrubá 280 gramů
  • máslo 120 gramů
  • vejce 3 kusy
  • meruňky 50 gramů (sušené)
  • voda 70 mililitrů
  • cukr 70 gramů
  • meruňkovice 2 lžíce
  • džem meruňkový (na potření)
  • likér mandlový 1 lžíce
  • mandlové lupínky 1 hrst (na posypání)
  • tuk (na vymazání)

 Postup přípravy:

  1. V hrnku rozmíchejte droždí s vlažným mlékem, lžící cukru a lžící hladké mouky a nechte vzejít kvásek.
  2. Vejce našlehejte do pěny se lžící cukru, 1 vanilkovým cukrem a špetkou soli. Přisypte polohrubou mouku, přilijte rozpuštěné vlažné máslo, vzešlý kvásek a důkladně rozmíchejte na řidší hladké těsto. 
  3. Těsto nechte 30 minut kynout, potom přidejte pokrájené sušené meruňky a dobře promíchejte. Formu na bábovku důkladně vytřete tukem, nalijte do ní těsto do jedné třetiny a nechte ještě 30 minut kynout.
  4. Formu vložte do předem vyhřáté trouby a upečte při 180°C. V kastrůlku svařte vodu s cukrem, přidejte meruňkovici a tekutinou potírejte upečený moučník, dokud se všechna nevsákne.
  5. Savarin potřete rozehřátým meruňkovým džemem smíchaným s likérem a posypte mandlovými lupínky.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: