Forma s vlnitým okrajem a odnímatelným dnem: 28 cm

Kód: V--824228
Značka: Ibili
309 Kč 269 Kč bez DPH
K ODESLÁNÍ ZA 4 DNY
Můžeme doručit do:
5.11.2021

Detailní informace

Doručení kurýrem zdarma
Doručení kurýrem zdarma
Stačí nakoupit za 2500 Kč a více
Hmotnost balíku do 28 kg
Balíkovna + Zásilkovna ZDARMA
Balíkovna + Zásilkovna ZDARMA
Stačí nakoupit za 999 Kč a více
Hmotnost do 20 kg resp. 5 kg u Zásilkovny

Detailní popis produktu


Výrobním materiálem této speciální a nízké formy na koláč a obdobné pochutiny je ocel, která je opatřena nepřilnavým povrchem. Forma, mezi jejíž největší přednosti patří bezpochyby odnímatelné dno. Ideální kombinace určená pro rychlé a bezproblémové stolování. Formu lze vložit do myčky na nádobí.

Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:

Velice ráda používám tuto formu s vyjímatelným dnem, obzvlášť nyní v letních měsících na pečení ovocných koláčů z různých těst. Bude se ale hodit celoročně, o tom nepochybuji. Doposud jsem měla pouze klasickou a obyčejnou hliníkovou formu a pak později z varného skla Simax, ale tato je lepší.

Forma je z kvalitního a pevného materiálu, tudíž se ani jeden díl neohýbá a zůstávají pevné. Velice dobře se s ní pracuje. Při pečení koláčů z křehkého nebo lineckého těsta není třeba formu vymazávat tukem a těsto se dá rozválet přímo na spodním díle, s mírným přesahem aby byl okraj, pak se shora vloží do obvodového dílu a těsto se už pak jen „vymačká“ trochu do výšky. Jde to rychle a jednoduše, ani není třeba vál. Pokud peču koláče z jiného těsta, např. třeného, tak formu jen velmi mírně přetřu mašlovačkou olejem a vysypu hrubou moukou. Při pečení kynutého těsta použiju jen olej a nevysypávám moukou. Taky se může použít papír na pečení, ale není opravdu potřebný.

Vyjímatelné dno je pro mě velkou výhodou, koláče vždy hezky vyjmu krátce po upečení. Jen je třeba větší opatrnosti, pokud je forma ještě horká. Pak o trochu později moučník ze spodního dílu za pomocí plastové obracečky podeberu a sesunu na podnos. Na spodním díle bych koláč nekrájela, aby se neporušil nepřilnavý povrch. Při pečení v klasické formě, když nebyl použitý papír na pečení se koláče špatně dostávaly ven a občas se mi stalo, že se třeba přelomil. Tady s touto formou se to nemůže stát.

V této formě se dá upéct jakýkoliv koláč z různých druhů těst, jak sladké, tak samozřejmě i slané. Tuto formu můžu opravdu doporučit a myslím si, že si najde své místo v každé kuchyni a každý majitel ji bude rád a s úspěchem používat.
M.F.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: