Sada na preclíky - 2 ks obsahuje: klasický jihočeský preclík a kulatý preclík
Množstevní sleva:
Detailní popis produktu
Vytlačovací formičky na preclík - 2ks
Formičky k vykrajování slaných i sladkých těst se složitými vnitřními tvary. Velikost upečeného preclíku 7-8 cm.
Rozválený plát těsta o síle cca 5 mm z obou stran pomoučíme a formičkou vykrojíme. Stisknutím tlačítka vytlačíme vykrojený tvar do dlaně druhé ruky a umístíme na vymaštěný plech nebo pečící fólii.
Recept na preclíky:
Příprava těsta na sýrového preclíky:
50 dkg hladké mouky, 25 dkg nastrouhaného Eidamu, 25 dkg tuku, 250 ml šlehačky nebo smetany, 1 lžička soli, 1 žloutek, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky vegety. Zdobíme kmínem, mákem, semínkem sezamu nebo hrubou solí. Pečeme do růžova cca 12 - 15 minut při 150°C. Výborné k vínu nebo pivu.
Příprava těsta na sladké vánoční preclíky:
měkký tvaroh - 230 g, hladká mouka - 200 g, máslo - 100 g, prášek do pečiva - 1 sáček, vanilkový cukr - 1 sáček, sůl - 1 špetka, cukr - dle potřeby
Do mísy vložte sto gramů másla, které předem nakrájejte na menší kostky. Přisypejte sáček vanilkového cukru, přidejte špetku soli a vidličkou míchejte a třete, dokud nezískáte pastovitou konzistenci. K té pak vyklopte tvaroh a pokračujte dále s mícháním (pokud chcete, můžete vidličku vyměnit za elektrický šlehač, práce pak půjde snáze od ruky). Do čisté misky prosejte přes jemné sítko hladkou mouku a prášku do pečiva, abyste je zbavili zatvrdlých hrudek a obě přísady důkladně promíchejte, aby se prášek do pečiva smísil s celým objemem mouky. Tuto směs pak po částech zapracujte do tvarohové směsi. Nejprve těsto hněťte hnětačem či vidličkou a v pozdější fázi pak rukama. Výsledkem by mělo být jemné, homogenní a nelepivé těsto. Pečeme do růžova cca 12 - 16 minut při 160°C.
Jak vytlačovače na preclíky čisti? Vyšroubujeme vrut ve spodní části vyhazovače a formičku rozebereme. Umyjeme v teplé vodě v běžných saponátových prostředcích a po oschnutí opět sestavíme.
Země původu: Česká republika
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.