Ve dnech ÚT 30.4. až ČT 9.5. neodesíláme zásilky. Objednejet prosím ihned. Garantujeme odeslání před tímto termínem. Děkujeme za pochopení.

Sada na preclíky - 2 ks obsahuje: klasický jihočeský preclík a kulatý preclík

Kód: 8594011950680
Neohodnoceno
Značka: Best Price
131,40 Kč / ks 108,60 Kč bez DPH
AKTUÁLNĚ NEDOSTUPNÉ
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Množstevní sleva:

Cukrářské potřeby slevy

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vytlačovací formičky na preclík - 2ks

Formičky k vykrajování slaných i sladkých těst se složitými vnitřními tvary.  Velikost upečeného preclíku 7-8 cm.

Rozválený plát těsta o síle cca 5 mm z obou stran pomoučíme a formičkou vykrojíme. Stisknutím tlačítka vytlačíme vykrojený tvar do dlaně druhé ruky a umístíme na vymaštěný plech nebo pečící fólii.

Recept na preclíky:

Příprava těsta na sýrového preclíky:

50 dkg hladké mouky, 25 dkg nastrouhaného Eidamu, 25 dkg tuku, 250 ml šlehačky nebo smetany, 1 lžička soli, 1 žloutek, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky vegety. Zdobíme kmínem, mákem, semínkem sezamu nebo hrubou solí. Pečeme do růžova cca 12 - 15 minut při 150°C. Výborné k vínu nebo pivu.

Příprava těsta na sladké vánoční preclíky: 

měkký tvaroh - 230 g, hladká mouka - 200 g, máslo - 100 g, prášek do pečiva - 1 sáček, vanilkový cukr - 1 sáček, sůl - 1 špetka, cukr - dle potřeby

Do mísy vložte sto gramů másla, které předem nakrájejte na menší kostky. Přisypejte sáček vanilkového cukru, přidejte špetku soli a vidličkou míchejte a třete, dokud nezískáte pastovitou konzistenci. K té pak vyklopte tvaroh a pokračujte dále s mícháním (pokud chcete, můžete vidličku vyměnit za elektrický šlehač, práce pak půjde snáze od ruky). Do čisté misky prosejte přes jemné sítko hladkou mouku a prášku do pečiva, abyste je zbavili zatvrdlých hrudek a obě přísady důkladně promíchejte, aby se prášek do pečiva smísil s celým objemem mouky. Tuto směs pak po částech zapracujte do tvarohové směsi. Nejprve těsto hněťte hnětačem či vidličkou a v pozdější fázi pak rukama. Výsledkem by mělo být jemné, homogenní a nelepivé těsto. Pečeme do růžova cca 12 - 16 minut při 160°C. 

Jak vytlačovače na preclíky čisti? Vyšroubujeme vrut ve spodní části vyhazovače a formičku rozebereme. Umyjeme v teplé vodě v běžných saponátových prostředcích a po oschnutí opět sestavíme.

Země původu: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: