Domácí preclíky snadno a rychle

Nově u nás najdete i produkt pod názvem vytlačovací formičky na preclík - 2ks

Formičky jsou určené k vykrajování slaných i sladkých těst se složitými vnitřními tvary.  Velikost upečeného preclíku 7-8 cm.

Práce s formičkou na preclík je snadná. Rozválený plát těsta o síle cca 5 mm z obou stran pomoučíme a formičkou na preclíky vykrojíme. Stisknutím tlačítka vytlačíme vykrojený tvar do dlaně druhé ruky a umístíme na vymaštěný plech nebo pečící fólii. Tato formička na preclíky usnadní práci i život.

Sada na výrobu preclíků

Recept na preclíky:

Příprava těsta na sýrového preclíky:

50 dkg hladké mouky, 25 dkg nastrouhaného Eidamu, 25 dkg tuku, 250 ml šlehačky nebo smetany, 1 lžička soli, 1 žloutek, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky vegety. Zdobíme kmínem, mákem, semínkem sezamu nebo hrubou solí. Pečeme do růžova cca 12 - 15 minut při 150°C. Výborné k vínu nebo pivu.

Příprava těsta na sladké vánoční preclíky: 

měkký tvaroh - 230 g, hladká mouka - 200 g, máslo - 100 g, prášek do pečiva - 1 sáček, vanilkový cukr - 1 sáček, sůl - 1 špetka, cukr - dle potřeby

Do mísy vložte sto gramů másla, které předem nakrájejte na menší kostky. Přisypejte sáček vanilkového cukru, přidejte špetku soli a vidličkou míchejte a třete, dokud nezískáte pastovitou konzistenci. K té pak vyklopte tvaroh a pokračujte dále s mícháním (pokud chcete, můžete vidličku vyměnit za elektrický šlehač, práce pak půjde snáze od ruky). Do čisté misky prosejte přes jemné sítko hladkou mouku a prášku do pečiva, abyste je zbavili zatvrdlých hrudek a obě přísady důkladně promíchejte, aby se prášek do pečiva smísil s celým objemem mouky. Tuto směs pak po částech zapracujte do tvarohové směsi. Nejprve těsto hněťte hnětačem či vidličkou a v pozdější fázi pak rukama.

Výsledkem by mělo být jemné, homogenní a nelepivé těsto. 

Pečeme do růžova cca 12 - 16 minut při 160°C. 

Formička na preclíky

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: