Sada na preclíky - 2 ks obsahuje: klasický jihočeský preclík a kulatý preclík

85,20 Kč
Dostupnost: ✅ SKLADEM
Možnosti doručení
Sada na preclíky - 2 ks obsahuje: klasický jihočeský preclík a kulatý preclík

Detailní popis produktu

#ShowMore#

Vytlačovací formičky na preclík - 2ks

Formičky k vykrajování slaných i sladkých těst se složitými vnitřními tvary.  Velikost upečeného preclíku 7-8 cm.

Rozválený plát těsta o síle cca 5 mm z obou stran pomoučíme a formičkou vykrojíme. Stisknutím tlačítka vytlačíme vykrojený tvar do dlaně druhé ruky a umístíme na vymaštěný plech nebo pečící fólii.

Recept na preclíky:

Příprava těsta na sýrového preclíky:

50 dkg hladké mouky, 25 dkg nastrouhaného Eidamu, 25 dkg tuku, 250 ml šlehačky nebo smetany, 1 lžička soli, 1 žloutek, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky vegety. Zdobíme kmínem, mákem, semínkem sezamu nebo hrubou solí. Pečeme do růžova cca 12 - 15 minut při 150°C. Výborné k vínu nebo pivu.

Příprava těsta na sladké vánoční preclíky: 

měkký tvaroh - 230 g, hladká mouka - 200 g, máslo - 100 g, prášek do pečiva - 1 sáček, vanilkový cukr - 1 sáček, sůl - 1 špetka, cukr - dle potřeby

Do mísy vložte sto gramů másla, které předem nakrájejte na menší kostky. Přisypejte sáček vanilkového cukru, přidejte špetku soli a vidličkou míchejte a třete, dokud nezískáte pastovitou konzistenci. K té pak vyklopte tvaroh a pokračujte dále s mícháním (pokud chcete, můžete vidličku vyměnit za elektrický šlehač, práce pak půjde snáze od ruky). Do čisté misky prosejte přes jemné sítko hladkou mouku a prášku do pečiva, abyste je zbavili zatvrdlých hrudek a obě přísady důkladně promíchejte, aby se prášek do pečiva smísil s celým objemem mouky. Tuto směs pak po částech zapracujte do tvarohové směsi. Nejprve těsto hněťte hnětačem či vidličkou a v pozdější fázi pak rukama. Výsledkem by mělo být jemné, homogenní a nelepivé těsto. Pečeme do růžova cca 12 - 16 minut při 160°C. 

Jak vytlačovače na preclíky čisti? Vyšroubujeme vrut ve spodní části vyhazovače a formičku rozebereme. Umyjeme v teplé vodě v běžných saponátových prostředcích a po oschnutí opět sestavíme.

Země původu: Česká republika

Kategorie: Tipy pro vánoční pečení cukroví
EAN: 8594011950680

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Podobné produkty

Pevný nylonový cukrářský sáček vhodný pro jednorázové použití
73,50 Kč
✅ SKLADEM
5999558576196
Tradiční vyklepávací formička na cukroví - Kapr
115 Kč
✅ SKLADEM
8592381250928
Alvarak kuchyňská stěrka Vánoční cukroví ♡
108,90 Kč
MÁME NA SKLADĚ
8590838184178
0e75d79a4648d74e1852bcaf5e7eabe5
35,60 Kč
✅ SKLADEM
2025000005112
Babiččina volba - Mouka Špaldová hladká pro pekaře a cukráře 1kg 8594060910406
a20c52aff4c5b7d999e2f91af9e29a0c
52 Kč
✅ SKLADEM
8594021414448
Egyptské jahody, kompot ve sladkém nálevu 425g
32,80 Kč
(–8 %)
✅ SKLADEM
8595241504131
0d078df72e70786aa90a3c3c18782060
38,50 Kč
✅ SKLADEM
8594021414226
8683da9f0b8f37ead7ed1aab8170d0e0
27,70 Kč
✅ SKLADEM
8594021413816
Sada 2 ks špiček Wilton na dekorace z krému 070896111906