Množstevní sleva:
Detailní popis produktu
Ztužený smetanový základ pro sladké pečení QimiQ
Živočišná šlehačka s obsahem hovězí želatiny je určena pro sladkou i slanou kuchyni (pro zjemnění omáček a polévek). Díky želatině se šlehačka nesráží, nedělá hrudky a nepouští vodu.
Při výrobě se používá pouze kvalitní mléko nejvyšší kvality. Obsahuje 99% rakouského krému a 1% želatiny (hovězí). Obsah tuku: 15%
Výhody: hotový krém drží dlouho svůj tvar, nesrazí se, má delší trvanlivost a menší obsah tuku.
Složení:
99% smetana (15%tuku), želatina 1%
Země původu:
Rakousko
Objem: 1 l
Konzistence: hladká, krémovitá (není tekutá)
Barva: bílá až nažloutlá
Výživové hodnoty na 100g výrobku:
energetická hodnota 169 kJ / 707 kcal
tuky 15g / z toho nasycené mastné kyseliny 10,3 g
sacharidy 4 g / z toho cukry 0 g
vláknina 0,4 g
bílkoviny 4,5 g
sůl 0,1 g
Recepty pro inspiraci
Jogurtový krém
Suroviny: 250g QuimiQ (nechlazený), 250g řecký jogurt, 80g cukr, 1 vanilkový cukr
Pracovní postup: pomalu šlehat nechlazený QuimiQ (dokud nebude hladký) a postupně přidat ostatní suroviny. Hotový krém nanést na korpus, dozodbit ovocem, případně polít netuhnoucí glazurou, či želatinou, aby ovoce neseschlo.
Müsli dortová náplň
Suroviny: 400g Quimiq (nechlazený), 150g ovocné müsli, 100g bílý jogurt, 50g strouhaná jablka, 50g jahody krájené na kostičky, 100g cukru, 150 ml živočišné smetany
Pracovní postup: nechalzený QuimiQ pomalu šlehat dohlaka, poté přidat ostatní suroviny a ušlehanou šlehačku nakonec. Naplnit korpus a nechat vychladit.
Čokoládový krém tmavý
Suroviny: 250g QuimiQ (nechlazený), 175g sýr Philadelphia, 50g moučkový cukr, 150g hořká čokoláda rozpuštěná
Pracovní postup: pomalu prošlehat QuimiQ do hladké konzistence a přidat sýr smíchaný s cukrem a čokoládou.
Čokoládový krém bílý
Suroviny: 250g QuimiQ (nechlazený), 175g sýr Philadelphia, 50g moučkový cukr, 150g bílá čokoláda rozpuštěná, 30ml vaječný likér, nastrouhaná pomerančová kůra z půlky pomeranče
Pracovní postup: pomalu prošlehat QuimiQ do hladké konzistence a přidat sýr smíchaný s cukrem, likérem, kůrou a čokoládou
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.