Jak na vánoční cukroví? Poradím vám, průvodce vánočním cukrovím

Krok za krokem, týden, za týdnem.. pečeme v tom přece společně

Představte si, jak vánoční pečení může být náročné. Představte si, jak procházíte přecpanými supermarketovými chodbami, hledáte všechny potřebné suroviny, stojíte ve frontách a stresujete se, že nebudete mít vše připravené včas. Tento obrázek je vám jistě povědomý a možná vás už teď začíná lehce děsit.

Ale co když to může být jinak? Nakupujte doma, v klidu a buďte v pohodě

Představte si, jak si v klidu sednete k počítači, vyberete všechny potřebné suroviny a jednoduše si je objednáte. Žádné fronty, žádný stres. Představte si, jak místo toho trávíte čas s rodinou, pečete společně a užíváte si vánoční atmosféru. Představte si, jak si můžete vychutnat vánoční pečení bez zbytečného shonu.

A právě to vám nabízíme. S našimi vánočními vykrajovátky, máslovým margarínem Zela Delicatess, vlašskými ořechy z nedalekého Slovenska, strouhaným kokosem, rozinkami a mandlemi vás čeká příjemné a bezstarostné vánoční pečení. Nakupte si potřebné suroviny online, slevové akce máme každý týden a ušetřit můžete s programem "Kupte víc, plaťte méně". Tak pojďte s námi objevit radost z vánočního pečení bez stresu a shonu. S našimi produkty bude vaše vánoční pečení pohodové, zábavné a hlavně chutné. Věřte nám, vaše rodina vám poděkuje.

Vánoční cukroví domácí

Různé druhy vánočního cukroví potřebují různý čas na to aby se chuť rozvinula a těsto stalo vláčným. Jako první vždy pečeme perníčky a vykrajované linecké. Nepečené druhy mají nejkratší trvanlivost, a proto jejich přípravu zatím odložíme. Pamatujeme si, že jako poslední slepujeme krémem a zdobíme. Proto se nyní v tento čas věnujeme přípravám na pečení jako takové.

První vánoční cukroví pečeme pro osobní spotřebu kolem Mikuláše

Vánoční ořechové linecké cukroví

Domácí cukroví pečeme tři týdny před Štědrým dnem. V tuto dobu připravujeme perníčky, perníkové chaloupky, linecké cukroví - to vykrajované, košíčky a marokánky. Zatím jen pečeme, neslepujeme, ani neplníme.  

Formičkové cukroví pečeme druhý adventní víkend, do Vánoc zbývají dva víkendy

Vánoční pracny

Máme hotové perníky a linecké? Skvělé, jdeme na pracničky. Je-li v kalendáři právě období kolem 12.12. je vhodná doba pro pečení cukroví z formiček, pečeme pracny a základy na vyklápěné ořechy. Po tomto datu se pustíme také do veškerého suchého, tzv. čajového cukroví. Nesmíme opomenout ani vanilkové rohlíčky. Stále platí pravidlo, že cukroví zatím neplníme krémem, do Vánoc by se zkazilo, nebo by ho snědl manžel a děti. :-)

Vánoce již klepou na dveře a nasáváme atmosféru, do Vánoc zbývá jeden víkend

Nepečené vánoční cukroví

Linecké cukroví již slepíme marmeládou a uložíme do krabice na chladné místo. Do Vánoc hezky zvlhne a prosaje chutí naší linecké marmelády. Opět důrazně doporučuji schovat před rodinou. :-)

Jeden až dva týdny před Štědrým dnem připravíme nepečené druhy cukroví. Spotřebujeme přebytky a vyrobíme včelí úlky. Dále třeba kokosové, kakaové, ořechové a rumové kuličky. Poslední neděle je ideální dobou pro zdobení perníčků. Perníčky zdobíme královskou polevou za použití speciálních zdobiček. Vše potřebné, jako jsou polevyčokoládymarmelády, a pomůcky na cukroví - najdete v mém eshopu.

Vánoční cukroví jako od babičky

Obrázek představuje různé druhy vánočního cukroví, podle českých tradic. Některé kousky jsou zdobené barevným cukrovým posypem, zatímco jiné mají na sobě detaily vytvořené z bílé cukrové polevy, které vytvářejí krásné, složité vzory. Je zde také několik druhů perníčků, pečlivě zdobených tak, aby vypadaly jako veselé postavičky. Celkově tato vánoční kolekce cukroví vypadá velmi lákavě a vstřícně. Dokonale odráží sladkou a veselou atmosféru vánočních svátků. Sváteční cukroví můžete podarovat i rodině a přátelům, stačí na to použít naše vánoční krabice nebo roztomilé plechové dózy.

Vaše Radka