Želatina hovězí Silver 180 Bloom, prášková 1 kg/sáček alu
Detailní popis produktu
Profesionální čistá želatina s všestranným použitím, jak v gastronomii, tak cukrařině – pro želatinové polevy, krémy, pěny (mousse), restaurační moučníky (panna cotta), šlehačky a další.
Použití práškové želatiny je velmi podobné, jako u plátkové – želatina nejdříve musí nabobtnat a poté rozpustit v teplé směsi. Na rozdíl od plátkové, používáme místo plátku odměrku či váhu (i plátková by se měla převážit – plátky nemusí být stejně velké či mohou být uštípnuté). Nabobtnalou práškovou želatinu, oproti plátkové neždímáme. Želatina se vyrábí s různou sílou – 120 nebo 180 bloom.
Použití:
Necháme nabobtnat potřebné množství želatiny (dle vaší receptury), na 1g želatiny přidáme 5g tekutiny (odebrané z potřebného množství vody, šlehačky, mléka, atd., dle vaší receptury) a nechat na 15 minut odležet, aby želatina změkla.
Poté směs lehce zahřejeme a tím rozpustíme želatinu (teplota by neměla překročit 50 °C). Následně smícháme rozpuštěnou želatinu se zbytkem tekutiny a ostatními ingrediencemi. Studené tekutiny doporučujeme přilévat do teplé rozpouštěné želatiny (velmi pomalu a za stálého míchání).
Nikdy opačně, neboť rozpuštěná želatina začala okamžitě tuhnou a vytvářet hrudky.
Upozornění: Pokud zahřejete želatinu na více jak 80°C nebo přidáte příliš kyselin, želatina ztratí želírovací schopnost.
Výrobek je certifikovaný Kosher a s certifikátem Halal (k dipozici na vyžádání).
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Želatiny práškové a plátkové |
|---|---|
| EAN: | 8595628823053 |
| FOTOGRAFIE: | Upozorňujeme, že fotografie má především, ilustrační charakter a je považována za ilustrační foto. Vyobrazený obrázek, se nemusí 100% shodovat s aktuálním balení v prodeji, jelikož výrobci často a dynamicky mění vzhled - motiv obalů. |
| Prodávající: | Terza Kultová | IČ: 21032009, DIČ: CZ0551221165 sídlem: Josefy Faimonové 16, Brno 62800 |
.png)