Želatina hovězí typ B bloom 220 (500 g) ♡
Detailní popis produktu
Vysoce kvalitní želatina vhodná i na výrobu želatinových květin, motýlů a dalších ozdob. Orientační dávkování želatiny 220 bloom na 1 kg gelu: Aspikové misky: 40 - 50 g Aspikové dorty, běžné aspikové výrobky: 60 - 80 g Nářezové aspikové výrobky, salámy, mozaiky apod.: 90 - 100 g Návod pro přípravu gelu:Odvážené množství želatiny vsypeme do odpovídajícího množství vody a lehce zamícháme.Vždy je lepší použít vodu převařenou, protože voda může vykazovat vysokou trvrdost a tim může dojít k zákalu. Necháme nabobtnat. Nabobtnaný gel zahřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 60-65°C. Rozpouštění urychlíme občasným jemným zamícháním. Po rozpuštění se použije ochucený připravený gel na výrobek (nejlépe v době když již vykazuje částečnou tvorbu gelu). Nejčastější chyby při přípravě geluPříliš intenzivní míchání - v gelu se vytvoří bublinky.Příliš vysoká teplota vody při přípravě gelu - dojde ke snížení želírujících schopností a tím ke snížení pevnosti gelu. Maximální teplota při přípravě gelu z želatiny je 90°C. Želatina nesmí přejít varem. Ztráta želírovacích schopností se projeví hlavně při opakovaném zhřátí nad 90°C. Želatina je vysoce hodnotná bílkovina získaná částečnou denaturací kolagenu. Podle použitého výrobního procesu je želatina označovaná jako typ A (vyrobená kyselou cestou - vepřová) nebo typ B (vyrobená alkalickou cestou - hovězí).Doplňkové parametry
| Kategorie: | Agar a želatina |
|---|---|
| EAN: | 2022000005708 |
| FOTOGRAFIE: | Upozorňujeme, že fotografie má především, ilustrační charakter a je považována za ilustrační foto. Vyobrazený obrázek, se nemusí 100% shodovat s aktuálním balení v prodeji, jelikož výrobci často a dynamicky mění vzhled - motiv obalů. |
| Prodávající: | Terza Kultová | IČ: 21032009, DIČ: CZ0551221165 sídlem: Josefy Faimonové 16, Brno 62800 |
.png)