Ve dnech ÚT 30.4. až ČT 9.5. neodesíláme zásilky. Objednejet prosím ihned. Garantujeme odeslání před tímto termínem. Děkujeme za pochopení.

Potahový fondán FunCakes | Paste Pretty Pink - růžová 250g /15689 /F20190

Kód: 8720143514654
BEZ LEPKU V AKCI
Neohodnoceno
Značka: Fun Cakes
68,10 Kč / balení 60,80 Kč bez DPH 27,20 Kč / 100 g
MÁME NA SKLADĚ (4 balení)
Možnosti doručení

Množstevní sleva:

Cukrářské potřeby slevy

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jasně barevná potahovací hmota na dorty fondánového typu

Cukrová pasta z produkce FunCakes je Nizozemská originální hmota na dorty. Je krásně sytě barevná a má lahodnou vanilkovou příchuť. Ideální na potáhnutí dortu a vykrajování tvarů.

Před použitím dobře prohněteme a vyválíme na tenké vrstvě moučkového cukru. Cukrovou pastu můžete také použít k modelování nebo vytvářet různé tvary a vzory. Vhodné také k barvení potravinářským barvivem. Pro dosažení nejlepších výsledků nechte fondán po obarvení jednu hodinu odpočívat (přikrytý). Před dalším zpracováním cukrovou pastu znovu prohněteme. Na pokrytí kulatého dortu o průměru 22-24 cm budete potřebovat přibližně 500 g fondánu. Pro dort 26 cm již 750g.

Příchuť: jemně vanilková

Fondán vhodný na potahování a základní modelování. 

Po aplikaci hmota zcela nevysychá a zůstává svěží, vláčná a nepraská. Hmota je natolik pružná, že je ideální k celoplošnému potahování dortů. Hmotu vyválejte na sílu 0,3 až 0,5 centimetrů. K vyvalování doporučuje použít válečky s distančními kroužky.  Na běžný dort o průměru 25 centimetrů budete potřebovat cca 500 gramů potahovací hmoty.

K uhlazování dortů používejte hladítka na potahovací hmoty. Pro vytvoření zajímavých efektů by se vám mohly hodit různé kostice. Vše potřebné najdete níže.

Hmota je dobře tvarovatelná a můžete ji využít při tvorbě různých figurek. Z hmoty můžete také vykrajovat různé tvary pomocí vypichovačů. Tyto tvary nejlépe přilepíte jedlým lepidlem.

Jak správně pracovat s potahovací hmotou na dorty?

Příprava: Pro nejlepší výsledek se doporučuje následující postup: Nechte cukrovou pastu prohřát přirozeně na pokojovou teplotu. Především v zimních měsících vám dojde v balíku tuhá jako kámen. Cukrovou pastu důkladně hněteme, dokud nebude hladká a pružná. Pracovní plochu poprašte trochou moučkového cukru a válečkem vyválejte fondán do rovnoměrného tvaru (tloušťka 2-3 mm). Otáčejte stále cukrovou pastu o čtvrtinu, aby se nepřilepila k podložce kde válíte. Jsou při vyvalování fondánu na okrajích stále vidět drobné prasklinky? Znovu důkladně hněteme, dokud nejsou okraje při vyvalování hladké. Poté je cukrová pasta připravena k použití.

Složení: cukr (79%), rostlinný tuk (palmojádrový, palmový), glukózový sirup, voda, zvlhčovadlo: E422, emulgátor: E471, zahušťovadlo: E415, E466, přírodní aroma, konzervant: E200, kyselina: E330.

Nutriční hodnoty ve 100 g tohoto výrobku: energetická hodnota 1685 kJ/ 403 kcal,  tuky 6,7 g z toho nasycené mastné kyseliny 4,6 g,

sacharidy 85,2 g z toho cukry 82, 8 g,  bílkoviny 0 g, sůl 0,1 g. 

E102 může mít negativní vliv na aktivitu a pozornost u dětí.

Tento výrobek je certifikován Halal, Kosher a bez lepek (NL-090-038).

Alergenytento výrobek může obsahovat stopymandle.

Hmotnost: 250g - vhodné množství pro maličké dorty do 15 cm nebo pro modelování dekorací. Pro větší dort kupte více balení. Běžný dort cca 24 cm = 2 balení.

Použití na dekorace:

Přidejte na 250g fondánu jednu plnou čajovou lžičku CMC pudru a trochu vodyPřed použitím dobře propracujte a na podsypovém cukru vyválejte na tenký plát a pokračujte v modelování květin či postaviček.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: